Μουσική , Music News

Eurovision 2024: Μεγάλες ανατροπές στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων μετά τον β' ημιτελικό

Η χώρα που απειλεί την Κροατία, τα "νέα" φαβορί και οι θέσεις Κύπρου και Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

O δεύτερος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον αποτελεί πλέον παρελθόν με δέκα χώρες να έχουν στο χέρι το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στις 11 Μαΐου.

090524_Sarah Louisie Bennett_EBU_31952 (1).jpg

Αναμεσά τους και η Ελλάδα με το τραγούδι "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι που κατάφερε να κερδίσει τις ψήφους κοινού και τηλεθεατών για να ριχτεί το Σάββατο μαζί με την Κύπρο και τις υπόλοιπες 24 χώρες στη μάχη του τελικού.

Ο β΄ημιτελικός μας επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές με κύριο όμως χαρακτηριστικό την υπερβολή σε αρκετές συμμετοχές, τα ατελείωτα φωτορυθμικά, τα φαντεζί κοστούμια, την αστερόσκονη, τις φωτιές αλλά και τα... γυμνά αντικά οπίσθια.

090524_Alma-Bengtsson-EBU_1587.jpg

Οι ανατροπές

Πρώτη έκπληξη ο αποκλεισμός του Βελγίου με ένα τραγούδι το οποίο φιγούραρε αρκετά ψηλά. Φαίνεται ότι κάπου χάθηκε η φωνή και η δυναμική του τραγουδιού μέσα σε όλο εκείνο τον συρφετό εντυπωσιακών σκηνικών εφφέ της συμμετοχής.

Δεύτερη έκπληξη το εισιτήριο που πήρε η Εσθονία στον τελικό που ήταν ανάμεσα στα αουτσάιντερς και μεγαλύτερη έκπληξη η εμφάνιση του Ισραήλ που ενώ βλέπαμε να γιουχάρεται στις πρόβες χθες βράδυ αποθεώθηκε.

Μετά την χθεσινή του εμφάνιση, το Ισραήλ με την εξαιρετική τραγουδίστρια Eden Golan και το τραγούδι Hurricane σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του πίνακα στοιχημάτων με υψηλές αποδόσεις αν και δεν φαίνεται ακόμα να απειλεί ιδιαίτερα την πρώτη χώρα, Κροατία που φαίνεται πως θα είναι και η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού.

Γενικότερα, οι χώρες των πρώτων θέσεων στους πίνακες των προγνωστικών κινήθηκαν πτωτικά πλην του Ισραήλ που ανέβηκε από την έβδομη στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση πέραση η Ελβετία, τέταρτη η Ουκρανία, πέμπτη η Ιρλανδία, έκτη η Γαλλία, έβδομη η Ιταλία, όγδοη η Ολλανδία ενώ η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην ένατη θέση. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με την Φιναλνδία, μία ακόμα χώρα που ο ερμηνευτής μας έδειξα τα οπισθιά του.

Ο β΄ημιτελικός ανέδειξε την Αρμενία με ένα πολύ ρυθμικό και ζωντανό κομμάτι με μια υπέροχη ερμηνεύτρια που κινήθηκε πολύ ανοδικά φτάνοντας στη 16η θέση.

Η Κύπρος παραμένει στα χαμηλά παρά την εξαιρετική μας εμφάνιση με τις στοιχηματικές να μας φέρνουν στην 20η θέση με συχνά σκαμπανεβάσματα.

Corinne Cumming _ EBU 3A5A6857-Enhanced-NR.jpg

Το τοπίο σιγά σιγά ξεκαθαρίζει και γνωρίζουμε ποια τραγούδια θα πρωταγωνιστήσουν στον τελικό του Σαββάτου. Φαίνεται τελικά πως μαζί με την Κροατία θα κονταροχτυπηθεί για την πρωτιά και το Ισραήλ ενώ παραμονεύει η Ελβετία με ένα εξαιρετικό τραγούδι. Εκπλήξεις στον τελικό θα δούμε από τις χώρες Ιρλανδία, Ολλανδία και Φινλανδία αφού πρόκειται για τρία ιδιαίτερα θα λέγαμε τραγούδια που φαίνεται πως έχουν το κοινό τους.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο στον τελικό για να μάθουμε τον μεγάλο νικητή!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close